Sla over naar de inhoud

Een led lamp gaat langer mee

Een groot voordeel van led lampen is dat deze langer meegaan dan traditionele lampen, zoals gloeilampen of spaarlampen. Dit komt op de eerste plaats doordat led lampen veel minder warmte produceren dan andere lampen. Het is dus vrijwel onmogelijk dat de led lamp doorbrandt en dus kapot gaat. Daarnaast is een led lamp veel steviger dan traditionele lampen. Een traditionele lamp gaat namelijk al snel kapot wanneer deze teveel trillingen te verduren krijgt, een stootje krijgt of op de grond valt. Bij led lampen is dit niet het geval, aangezien de led lamp veel steviger gebouwd is. Ook de elektronica in de lamp is bij led lampen veel minder fragiel dan bij ander soort lampen. Hierdoor gaat een led lamp dus veel langer mee.

Hoe lang gaat een led lamp mee?

Hierboven is dus duidelijk geworden dat een led lamp langer meegaat dan ander soort verlichting. Maar hoe lang gaat een led lamp nou precies mee? Dat kan per lamp verschillen. Ook bij led lampen zijn er weer variaties in bijvoorbeeld kwaliteit. Ten eerste is het belangrijk om bij de aanschaf te letten op het aantal branduren van de led lamp. Zo heb je led lampen met 60.000 branduren, maar ook led lampen met 20.000 branduren. Verder heb je ook zelf invloed op de levensduur van een led lamp. Hoe vaak de lamp aan- en uitgeschakeld wordt speelt namelijk ook mee. Hoe vaker de lamp aan en uit gaat, hoe minder lang deze mee zal gaan.

Led lampen kopen

Met led lampen kun je dus besparen op je energie uitgaven. Enerzijds omdat led lampen veel langer meegaan en je dus minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen. Anderzijds omdat led lampen ook nog eens zuiniger zijn en dus minder energie verbruiken. Het gebruik van led lampen in plaats van traditionele verlichting is daarom zeker een aanrader. Dus ben je op zoek naar goedkope led lampen, dan moet je eens kijken in de webshop van Lightexpert. Hier vind je namelijk een uitgebreid assortiment led lampen van goede kwaliteit en met garantie. Voor al je aankopen van led verlichting is dit dus het beste adres.

Published inVerlichting