Sla over naar de inhoud

Een vlag voor je huis ouderwets?

Vlaggen worden vaak geassocieerd met het koningshuis. Aanhangers van het koningshuis hebben dan ook vaak een vlaggenmast voor het huis staan. Ook oudere woningen zijn regelmatig nog voorzien van een vlaggenmast. Voorheen was de vlag veel belangrijker en werd het gebruikt om allerlei zaken mee uit te beelden. Iedereen weet wat een vlag betekent die halfstok hangt of een vlag waaraan een schooltas wordt gehangen. Een vlaggenmast wordt wel eens onterecht geassocieerd met een tijd die is geweest en gezien als ouderwets. Maar eigenlijk kun je met een vlag zoveel zeggen, dat het leuk wordt!

Zeg het met een vlag

Uiteraard hoeft een vlaggenmast niet alleen een Nederlandse vlag te dragen. Er zijn veel meer andere vlaggen waarmee je een boodschap kunt geven aan de mensen om je heen. Als je fan bent van een bepaalde voetbalclub, dan laat je die vlag natuurlijk met trots aan je vlaggenmast waaien. Misschien ben je wel getrouwd met iemand uit een ander land en wil je dit aan iedereen kenbaar maken door de vlag van dat land op te hangen. Ben je gek van een bepaalde band, heb je een politieke overtuiging of wil je laten zien dat jullie een nieuw kindje hebben verwelkomd? Met een vlag kun je dit moeiteloos duidelijk maken en je huis nog feestelijk versieren bovendien.

Enkele regels

Er zijn echter enkele ongeschreven regels waar je je beter aan houdt als je overweegt een vlaggenmast te plaatsen. Je vlaggen leverancier kan je hier ook verder over inlichten. Zo is het natuurlijk niet de bedoeling dat je je buurman provoceert door een vlag op te hangen van de tegenstander van zijn favoriete voetbalclub. Daarnaast is het voor het straatbeeld beter dat de vlaggenmast niet hoger is dan de nok van het dichtstbijzijnde gebouw en dat je deze op dezelfde hoogte plaatst als de rest van de vlaggen in de straat. Met een vlag voor je deur laat je op een feestelijke manier zien waar je voor staat.

Published inInspiratie